Pages Menu
Categories Menu

Posted in Blogg

TV-søk møter TV-guide

Vi har nå relansert TV-søket vårt med masse ny funksjonalitet. TV-søket vårt er ingen ny tjeneste, men vi ser at bruksvanene knyttet til denne tjenesten er mer «utforskende» – ikke alle vet hva de skal søke på, de fleste er mer interessert i å se hva som går på de respektive kanalene. Dette har vi nå tatt konsekvensen av og Sesams nye TV-søk vil oppleves mye mer som en TV-Guide med svært kraftige søkefunksjoner.

Her følger en liste over noen av de mange forbedringene vi har foretatt:

  • Mine kanaler (egen kanaloversikt med kun de kanalene du selv vil)
  • Hurtigvalg fra kanalpakker til Mine kanaler
  • Kanaler kategorisert utifra type (norske, musikk, sport, etc)
  • Lagre programmet i kalenderen (varslingstjeneste)
  • Viser flere kanaler pr. side
  • Tydeligere integrasjon med WebTV-tjenesten vår
  • Mer intuitiv navigasjon ved søk
  • Utheve pågående programmer
  • Automatisk scrolling av innholdet i kanalboksene for bedre oversikt

Som tidligere består datagrunnlaget vårt av 83 kanaler med programmer for de neste 7 dagene, totalt ca 6000 program – alt søkbart og tilgjengelig i TV-guiden.

Den største og viktigste endringen vi foretok oss, var å forenkle strukturen og tilgjengeligheten til kanalene våre. Dette ble gjort ved å legge på vertikale kanalkategorier som der hver kanal var tilknyttet. Så dersom du leter etter en mer eksotisk kanal som «Discovery Travel & Living» velger du bare kategorien «Natur/Reise» så får du listet ut alle kanalene i den kategorien, deriblant den du lette etter.

Nå var alle kanalene mer tilgjengelig, men fortsatt er det veldig mange og navigere i. For hvor interessant er det egentlig å se hva som går på musikkanalen VH1 dersom den eneste du tar inn er MTV?

Svaret er tjenesten «Mine kanaler». Dersom du velger denne flippen under søkefeltet, vil du første gangen få beskjed om å velge de kanalene du ønsker å liste i din egen TV-guide. For de av oss som ikke har full oversikt over hva som er tilgjengelig i kabelen hjemme, har vi laget en kjapp hurtigvalgsfunksjon der du bare velger hvilke abonnement du har, så velger vi ut kanalene for deg.

tvsok_minekanaler

 

Denne informasjonen lagres i en såkalt «cookie», slik at neste gang du besøker TV-guiden vår med nettleseren din, husker vi kanalvalgene dine og sender deg direkte til «Mine kanaler».

I mylderet av kanaler vi har tilgjengelig i dagens informasjonssamfunn, trenger vi ofte hjelp til sile ut de programmene som er interessante og bistand til å huske når de interessante programmene sendes. Siden mange av oss løper rundt med elektroniske kalendere, tenkte vi det var en god ide og legge til rette for at du enkelt skal kunne lagre tidspunktet der og i tillegg få varsling rett før programmet starter. Når du fører musen over et hvilket som helst program i TV-guiden (også etter søk), dukker det opp et lite kalender-ikon. Dersom du trykker på kalender-ikonet, vil sendetidspunktet og programinformasjonen automatisk lagre seg i din foretrukne kalenderapplikasjon (Outlook,iCal, osv).

tvsok_kalender

 

Vi er veldig fornøyde med resultatet av disse endringene. Dersom du har noen tilbakemeldinger på ønsket funksjonalitet, funksjoner som kunne vært gjort annerledes eller andre ting du har på hjertet, legg igjen en kommentar!