Pages Menu
Categories Menu

Posted in Blogg

Sesam Nyheter – gir oversikt og innsikt

Nyhetssøket på Sesam har vært godt mottatt av våre brukere. Nå har vi utvidet med tre brukermodus:

  1. Når du vil ha oversikt
  2. Når du vil vite alt om en sak eller person
  3. Når du vil oppdateres innenfor dine interesseområder

1. Når du vil ha oversikt – Siste nytt
Går du inn på Sesam Nyheter får du toppsaker fra hele landet. Vi samler artikler inyhetsknipper og sorterer de etter hvor viktige de er. Dette betyr at du ved å bruke denne siden får med deg det viktigste som skjer.

I venstre kolonne kan du tilpasse oversiktsbildet ved å kombinere seksjoner (sport, kultur og underholdning osv.) med geografisk område (i første omgang ned til fylke). I høyre kolonne presenterer vi mye omtalte saker og personer knyttet til den oversikten du har valgt.

2. Når du vil vite alt om en person eller en sak – Samlesiden
Klikker du på en av disse personene eller sakene kommer du til en samleside. Der samler vi alle artikler om valgt person eller sak på én side (A). I venstre kolonne (B) kan du drille deg ned på nyhetskilde og tid.

Høyre kolonne (C) byr på assosiert innhold. Hvis du vil vite alt om Brad Pitt er det jo naturlig å ville lese om Angelina Jolie… Eller hvis du vil lese om NOKAS-saken er du kanskje også interessert i å lese om David Toska eller Munch-ranet eller Wonderboy-saken?

Til slutt krydrer vi sidene med treff fra Bildesøk, Bloggsøk, NettTV-søk og Nettsøk – og så må jo naturligvis Wikipedia med.

3. Dine interesseområder – Mine nyheter
Finner du noe som du kjenner en spesiell dragning mot (sak, person, nyhetsknippe eller artikkel), kan du legge den inn i Mine nyheter ved å klikke på stjernen. Klikk så på fanen ”Mine nyheter” når du vil ha siste nytt om dine interesseområder.

Det har vært et svært spennende og utfordrende utviklingsprosjekt, som vi nå bare ser begynnelsen av. Vi håper du liker tjenesten.