Pages Menu
Categories Menu

Posted in Blogg

Nyhet : Sesam Katalog

Schibsted har nå lansert Sesam Katalog som slår sammen Sesam Bedriftssøk, Internettkatalogen og A-guiden. Dette skal bli et enda rikere bedriftsøk!

To-delt resultatliste
Det nye søket vil tillate annonsører å profilere seg, men vil ha strenge regler for hva annonsør kan kjøpe av søkeord. Det er viktig at brukeren får det han søker etter og ikke alt annet. Søker du ”container Drammen”, får du i hovedresultatet treff på de leverandører som er i Drammen. I tillegg vil du i samme treffside få opp leverandører som kan levere container i Drammen. Noen av disse kan ha bedriften etablert i et annet geografisk område, men har leveranseområde som dekker det du har søkt. Du skal få best mulig treff på leverandører som kan hjelpe deg der du trenger det.

To felt
Stedsnavn som forekommer i selskapsnavn gir ofte dårlig relevans i søk etter bedrifter. Vi har derfor valgt å gå over til to søkefelt; ”hva” og ”hvor”. Du vil uansett kunne skrive alt i ”hva feltet” og få treff som før.

To soteringsmuligheter
Vi gir deg to sorteringsmuligheter på trefflisten; søkeord som er default, og firmanavn som vil ikke ha tematisk relevans, men direkte treff i navn. Hvis du søker Adidas så vil du på søkeordssortering få opp firmaene som selger Adidas, mens du på firmanavnsortering vil få opp selskapene som heter Adidas.

Bedre navigasjonen mellom Bedriftssøk, Personsøk og Kartsøk
Vi har laget tett integrasjon mellom Bedriftssøk og Personsøk slik at brukeren ikke skal behøve å tenke på om det er et firma eller en privatperson de søker etter. Når man søker vil man se to faner før trefflisten som viser antall treff i både Bedriftssøk og Personsøk. Når man går inn på en person vil man få opp en fane som viser personens roller/styreverv. Regnskapstall og mer utfyllende informasjon er også tilgjengelig.

Andre endringer vi har gjort på  Sesam Katalog:

  • Endret ”mer informasjon”-siden til annonsørene slik at det blir mer oversiktelig for brukerne
  • Ny design
  • Ny rangeringsmodell

Vi håper du liker de endringer vi har gjort. Vi vil stadig utvikle tjenesten til å bli enda bedre for våre brukere og annonsører.